18 februari 2010

På inredninsuppdrag ... Barnrum

Fick i uppdrag att inreda ett barnrum till en flicka och en pojke med 1,5 års åldersskillnad och som sover hos sina föräldrar och snart skall få sitt första rum. Tanken är att barnen skall dela rum tills de är ca 6-7 år. Rummet är litet och med snedtak så här gäller det att utnyttja alla vrår på bästa sätt. Startade med en tapet som är ganska neutral, blå himmel med stjärnor - perfekt till snedtak. Därefter togs 2 gamla sängramar till vara och målades vita. Även en begagnad förvaring i trä från Ikea målades vit och fick nya nummer knoppar. En front i MDF sågades ut och placerades framför sängramarna och på så vis skapades en skön känsla av en sängkoj. Utrymmet nere vid fotändarna blev en bokhylla och längst ner lite förvaringsutrymme till leksaker. Nya madrasser och säng textilier i matchande färger och så förstås varsin liten kojkappa i rutigt tyg.Färgvalet blev att ha starka klara färger i rött, blått, gult och grönt och en rund matta med ett bord så man kan sitta ner och pyssla eller puzzla.
Kortväggen vid fönstret med hyllor och LEGO förvaringsbackar - en blå och en rosa. LEGO gubbarna räddades från en container på väg till soppstationen Tvätta, limma och vips fick de ett liv och visade sig vara mycket uppskattade. I ett så pass litet rum som detta är gäller det att kunna ha sin lilla vrå men ändå kunna ' busa ' runt tillsammans.
En enkel vit hylla har piffats till med lite servett nyckelpigor som klippts ut och lim/lackats fast med decoupage lim ( finns i hobbyaffärer ) och lite staket wallies/väggdekor. Ett annat tips är att sätta i en färgad glödlampa i en fönster belysning vilket blir effektfullt och uppskattat av barn. Många inrednings detaljer är 2' hand fynd och fina tavlor kan lätt göras av vykort som förstoras upp och ramas in.Den mysiga flugsvamps lampan är inköpt på Krabat i Göteborg.
För övrigt kan det vara bra att försöka ha en ' röd tråd ' / tema som går genom inredningen så brukar helheten och slut resultatet bli bra.