14 juni 2011

Fanny Grens Väg ...Fanny Grens väg - ett sommarnattsmöte med trädgårdens ursprung och väsen
Under några av årets ljusaste sommarkvällar i juni kan du uppleva ett magiskt kärleksmöte mellan människan och naturen i Göteborgs Botaniska Trädgård. Fanny Grens väg är ett dans-, musik- och berättarspel om trädgårdens historia och om ett märkligt möte över tidens gränser. Spelet genomförs av berättare, kör, dansare, musiker och verkliga trädgårdsarbetare som statister.

Det börjar som en historisk guidning i trädgården. När skymningen faller tas berättelsen över av de människor och väsen från förr som ännu andas i botaniska trädgårdens växtlighet. Snart finner sig publiken omgiven av och indragen i ett tidlöst kärleksmöte; det mellan det tidiga 1900-talets Fanny Gren på Stora Änggården och den trädgård och natur som omgav henne - personifierad av 1600-talets mytiske hejderidare och beskyddare av Slottskogen och Änggården; Arfued Djureskytter.

Publiken lockas av dans, musik och händelser på en lång vandring genom trädgården och skogen. Spelet avslutas med en drömliknande musikalisk skördefest - eller är det bröllopsfest? - tillsammans med de trädgårdsarbetare och gudaväsen man sett eller anat under guidningen.
Detta magiska midsommarnattspel i botaniska trädgården i Göteborg spelas  den 17, 18 och 21 JUNI mellan klockan: 21:30 - 00:30 så missa inte detta om ni skulle ha vägarna förbi.

Ha en bra kväll!

Marina