02 mars 2010

På inredningsuppdrag ... Barnrum

Fick i uppdrag att inreda 2 st. pojkrum i ett nybyggt hus. Pojkarna är 6 och 7 år gamla och skall få varsit rum , spegelvända och under snedtak. Tanken är att pojkarna skall kunna ha stilen / temat i ca. 4 - 5 år. Det brukar vara lagom tills det är dags att ömsa skinn och gå in i en ny fas.I rummet till höger där den 7 - åriga pojken kommer att bo så valde jag en ljus himmelsblå tapet runtom. En vit frontvägg för mesta ljusinsläpp vid fönstret och till snedtaket en rymdtapet där delar av tapeten är självlysande i mörker då rummet skall gå i temat : RymdenDå pojkarna är jämngamla och kommer att vara mycket hos varandra och leka tycker jag att det är en bra ide' att dom får varsin större leksak att utöva gemensamt. I ' rymdrummet ' som går i blått, rött och svart blir det ett fotbollsspel på ben.
I hörnan vid sängens fotända så byggdes en bänkstomme i trä där sittdelen kläddes in i skumgummi och hela bänken nitades in i blå filt. Även ryggkuddarna skruvades fast. En liten TV - apparat kommer att finnas på den runda snurrplattan ovanpå sängbordet som är på hjul så man även kan ligga i sängen och titta på TV.

Vid kortväggen brevid dörren blev det en leksaks förvaring och på väggen ovanför ett bildcollage i blått, svart och rött : Spindelmannen. En 60 garderob placerades också vid fönsterväggen brevid skrivbordet.